nov 212014
 

Att kontrollera själv

Om din anslutning mot Vitec Komplett/Driftsservice är långsamt/segt kan orsaken vara flera. En sämre uppkoppling till Internet, långa svarstider på din uppkoppling, andraTeknik Molntjänst Komplett Inställning Driftservice  Åtgärder Vitec Komplett/Driftserviceprogram/bakgrundsprocesser som körs vid sidan om Vitec Mäklarsystem eller en hårt belastad server hos Vitec.

Börja med att kontrollera följande:

  1. Upplever hela kontoret att det går långsamt/är problem? Frågan behöver ringas in för att se om det är ett allmänt problem eller i din dator/uppkoppling
  2. Vilken anslutning sitter du/kontoret på? Ett bra sätt att kolla både sin hastighet ner och till internet är via www.bredbandskollen.se
  3. Om datorn är ansluten via trådlös anslutning (Wifi), testa att köra med en nätverkskabel. Det finns mycket som kan störa en wifi signal
  4. Är det i något speciellt moment som programmet känns långsamt? Kalender? Intag? Objektregistrering? Bilder? Vitec behöver denna uppgift för att kunna felsöka.
  5. Har Mäklarsystem körts på ett annat nätverk, exempelvis hemma. Är det samma resultat?
  6. Är ditt Windows uppdaterat? Kontrollera att du har senaste versionen av Windows uppdateringar.
  7. Kör du Windows XP? Då måste du uppgradera din maskin till ett nyare Windows system då Microsoft slutat supportat Windows XP sedan 2014-04-08.
  8. Har du koll på ditt nätverk och säkerhet? Många gånger är det en router, virusprogram, brandvägg som ställer till så att en anslutning inte kan upprättas. Du bör se över detta. Detta problem är det mest vanligaste inrapporteringen som Vitec får.

Ovanstående är frågor som Vitec kundservice kommer att ställa dig vid en eventuell felanmäl. För snabb hantering är det därför bra om du kan börja att testa ovanstående fem punkter innan du ta kontakt med Vitec kundservice.