Filarkivet

 

utvald_bild_filarkiv_vms

Vitec Mäklarsystem – filarkiv

I filarkivet finns en sammanställning av dokument och filer till Vitec Mäklarsystem.

Visa filer i kategorier

Vitec Mäklarsystem driftservice

Vitec Mäklarsystem Online klient

Vitec Mäklarsystem Server

Vitec Mäklarsystem Student

Vitec Fjärrstyrning

Produktguider

Vitec Tekniska guider

Vitec XML/Dataexport/Connect

Vitec Resurser

Vitec Övriga filer

 


 onlineVitec Mäklarsystem Driftservice


Mäklarsystem – Online klient/Driftserviceklient

1415465291_adept_installerKörbar fil paketerad som ZIP fil för att installera Vitec Online klient. Klient för dig som kör Driftservice via Vitec.

Snabbguide Online Klientinstallation

pdf_ikonDen här guiden är framtagen för att snabbt hjälpa dig att installera Vitec Online på din dator. Om du känner dig osäker eller om du stöter på problem rekommenderar vi att du läser den fullständiga manualen som finns i Vitecs filarkiv.


 onlineVitec Mäklarsystem Online


Installation av Vitec Mäklarsystem Onlineserver

pdf_ikonVitec ger dig möjlighet att arbeta i Mäklarsystemet och ansluta mot en egen onlineserver med hjälp av en Internetuppkoppling och på så sätt kunna använda Vitec Mäklarsystem var du än befinner dig.
För att installera Vitec Onlineserver ska du följa de steg som beskrivs i den här manualen

Mäklarsystem – Online klient/Driftserviceklient

1415465291_adept_installerKörbar fil paketerad som ZIP fil för att installera Vitec Online klient. Klient för dig som kör Driftservice via Vitec.


1415480443_serverVitec Mäklarsystem Server


Mäklarsystem – Installation

1415465291_adept_installerKörbar fil för att installera Vitec Mäklarsystem Server.

Manual

pdf_ikonDet krävs att du är en van datoranvändare för att kunna installera Vitec Mäklarsystem i servermiljö. Det är därför viktigt att du läser igenom hela manualen innan du börjar för att säkerhetsställa att du klarar av att fullfölja   installationen. Om du känner dig det minsta osäker rekommenderar vi att du tar hjälp av en tekniker eller att du hör av dig till vår kundservice för konsultarbete.


SkolaVitec Mäklarsystem Student 


Mäklarsystem – Student

hemsida Länk till Vitecs studentsida. Kräver inloggning.

Manual

hemsida Länk till Vitecs studentsida. Kräver inloggning.


 Vitec Fjärrstyrning1415480612_remote


Fjärrstyrning – Mac

1415465291_adept_installerExternt program för att fjärrstyra din dator. Vi använder programmet Teamviewer. Detta är versionen för dig som kör Mac.

Fjärrstyrning – Windows

1415465291_adept_installer
Körbar fil. Låt Vitec fjärrstyra din dator för att utbilda eller avhjälpa frågetecken. Windowsversion.


ProduktguiderBok


Beslutsstöd

pdf_ikonHandledning i PDF format om Vitec Beslutsstöd. Beslutsstöd är en webb-baserad tjänst som innehåller nyckeltal, benchmarking,
försäljningsstatistik, simulator med mera. Tjänsten finns i två varianter. En demovariant där
demoobjekt används istället för kontorets egna (undantaget fliken Försäljning där kontorets objekt
visas) samt en betalversion där objekt från kontorets egna mäklarprogram
(Mäklarsystem/Säljstöd) utgör underlaget för statistiken.

Bildlista Hemnet

pdf_ikonNär Hemnet lanserade sin omarbetade webbsida var det många som tyckte att deras mäklarprofil inte kom fram i deras objektbeskrivning. Därför har vi tagit fram en bildlista som ger dig nya exponeringsmöjligheter eftersom många besökare på Hemnet vill se objektens bilder.

Express – Dokumenthantering

pdf_ikonNu kan du börja arbeta med dokument inne i Express. Först ut är ett 30-tal dokumentmallar till exempel; Köpekontrakt, Överlåtelseavtal, Objektbeskrivning, Id-kontroll, Infoblad för att nämna några. Och successivt kommer Express att fyllas på med fler dokumentmallar.

Google kalender synkning

pdf_ikonEn spännande funktion i Vitec Mäklarsystem är funktionen för att kunna synkronisera kalendern i mäklarsystemet med Googles kalender. Fördelen med den här synkroniseringen är att man kan nå sin kalender från vilken mobiltelefon som helst med tillgång till Internet.

Instruktioner för hittahem.se – Vitec Express

Instruktioner i PDF format hur man publicerar objekt från hittahem.se rån Vitec Expresspdf_ikon

Journal – egna journalanteckningar

pdf_ikonEnligt fastighetsmäklarlagen ska fastighetsmäklaren föra anteckningar över förmedlingsuppdraget, d.v.s. det som brukar kallas journalplikt. I Vitec Mäklarsystem så levererar vi som standard ett antal journalpunkter som är vanligt förekommande i ett förmedlingsuppdrag. Som bekant så händer det dock ofta oförutsedda saker under uppdragstiden, och en del av dessa kan behöva journalföras. Fastighetsmäklaren som har journalplikt kan i efterhand behöva kunna påvisa att t.ex. en viss information har vidarebefordrats. Därför är det viktigt att i dessa fall göra egna journalanteckningar, och vi har här försökt underlätta detta för användarna.

Kapitalvinst 2017

Som säkert de flesta av er känner till fokuserar vi på vårt webbaserade system Vitec Express. Vår
avsikt är att under 2018 avveckla Mäklarsystem. För kapitalvinst kommer vi därför att använda
Vitec Affärsområde Finans och Försäkring som leverantör av beräkningar för kapitalvinst.
Du kommer därför att arbeta med kapitalvinstberäkningar i ett webgränssnitt. Vi stödjer
webbläsarna Chrome och Firefox senaste versionerna (men tidigare version fungerar också) samt
Internet Explorer 9 och senare version.
Du kommer att kunna göra kapitalvinstberäkningar i Vitec Express på samma sätt som i
Mäklarsystem från och med releasen som kommer i februari/mars.

Logotyp

pdf_ikonFör att du ska kunna använda ditt företags logotyp i Vitec Mäklarsystem måste du skicka in logotypen till oss. Först när logotypen är inlagd kommer den att kunna bli synlig på dina dokument och på dina
objektsbeskrivningar.

Mäklarsystem – Kundvård

pdf_ikonHur kan man arbeta med Vitec Mäklarsystem med sin kundvård.

Marknadsmaterial via FOX

pdf_ikonFrån Vitec Mäklarsystem kan du nu enkelt beställa professionellt marknadsmaterial till dina objekt direkt från dokumentlistan. Du skickar över information om bostaden till FOX, som är ett lättanvänt, webbaserat   redigeringsverktyg där du på ett mycket överskådligt sätt ser hur ditt dokument kommer att se ut. Det   är dessutom väldigt enkelt att flytta runt text och bilder om det är något du vill ändra. När du är nöjd   kan du med några få knapptryckningar beställa tryck till konkurrenskraftiga priser

Mäta statistik på externa beskrivningar

pdf_ikonVitec har flera tjänster som presenterar och använder sig av objektets besökarstatistik. Statistiken samlas in från olika marknadsplatser(hemsida, Hemnet, Blocket m.fl.). Om man utvecklar sin objektbeskrivning själv, dvs. den ligger inte på Vitecs servrar, så behöver man lägga till en img-tagg i beskrivningen för att besökarstatistiken skall visas rätt för mäklaren. Statistiken samlas in via en bildtagg som placeras på objektbeskrivningen.

Ny Fastighetsmäklarlag

pdf_ikonDen här guiden är framtagen för att lyfta fram de nya funktionerna i Vitec Mäklarsystem som tillkommit på grund av den nya fastighetsmäklarlagen. För varje funktion kan du läsa aktuell lagtext och instruktioner för hur du ska arbeta i Mäklarsystemet. Målet är att ge lagtexten en praktisk infallsvinkel för att öka förståelsen och underlätta ditt dagliga arbete.

Ny i Vitec Mäklarsystem – Från intag till avslut

pdf_ikonDen här guiden är till för dig som inte tidigare har arbetat med Vitec Mäklarsystem. Innehållet  beskriver noggrant och pedagogiskt hur du arbetar med programmet under hela förmedlingsprocessen – från intag till avslut!

ROT (Right on Target) Vitec Mäklarsystem

pdf_ikonVitec har ett samarbete med Right on Target, som är en tredjepartsleverantör av annonser. Tanken är att du som mäklare ska kunna visa annonser på objektets bildsidor på hemsidor och marknadsplatser. Annonserna kommer att visas i särskilt intervall (ungefär var femte bild) i bildlistorna. Right On Target sköter annonseringen, avtalen med mäklarna samt administrationen och inställningarna som görs för annonseringen. Vitec kommer sedan att presentera dessa i bildlistorna förutsatt att du valt denna inställning.

Vitec Express Kommersiella – Instruktioner PDF

pdf_ikon

Vitec Express – Kommersiella fastigheter och Rörelser. Nu finns stöd för dig som arbetar med kommersiella fastigheter.

Läs mer i bifogad PDF

Webbildslinga

pdf_ikonDen här guiden är framtagen för att hjälpa dig att komma igång med Webbildslingan från Vitec. I guiden kan du läsa om hur du aktiverar, ställer in, felsöker och aktivt arbetar med webbildslingan  under ditt förmedlingsuppdrag.

Webpack Användarguide

pdf_ikonInstruktioner för byte av layout på dina webbprodukter

Webpack Premium

pdf_ikonWebPack Premium består av fem funktioner: Annonsutrymme, Bildslinga, Extra stora bilder, Planritningslänk, Sociala medier


Vitec Tekniska guider1415480750_internt_web_technology-02-48


3Softphone i Vitec Mäklarsystem Office Manual

pdf_ikonFör att kunna använda dig av tjänsten 3 Softphone behöver du aktivera den i ditt
Mäklarsystem Office.

Återläsning av Säkerhetskopia

pdf_ikonÅterläsning av säkerhetskopia till Vitec Mäklarsystem

Avinstallation av Mäklarsystemet

pdf_ikonHur man avinstallera Vitec Mäklarsystem om det inte längre skall köras på datorn.

Databasbyte från MSDE till SQL Express

pdf_ikonOBS! Det krävs att du är en van datoranvändare med god erfarenhet av installationer för att kunna byta databasen. Det är därför viktigt att du läser igenom hela manualen innan du börjar för att säkerhetsställa att du klarar av att fullfölja bytet. Om du känner dig det minsta osäker rekommenderar vi att du tar hjälp av en tekniker eller att du hör av dig till vår kundservice för konsultarbete.

Driftservice / online klient & brandväggar

pdf_ikonNär man använder tjänsten Driftservice så används Vitec Online för att hantera kommunikation mellan klienter och server. För detta krävs det att viss trafik måste släppas igenom eventuella brandväggar. Denna dokumentation förklarar vad som behöver konfigureras.

Flytt av Mäklarsystemet

pdf_ikonDet krävs att du är en van datoranvändare med god erfarenhet av installationer för att kunna göra en flytt av Vitec Mäklarsystem. Det är därför viktigt att du läser igenom hela manualen innan du börjar för att   säkerhetsställa att du klarar av att fullfölja flytten. Om du känner dig det minsta osäker rekommenderar vi att du tar hjälp av en tekniker eller att du hör av dig till vår kundservice för konsultarbete.

Kalendersynkronisering med Exchange Vitec Express

pdf_ikonMed Express finns numera möjlighet att integrera kalendern i Exchange (som vanligtvis nås via   Outlook). Det innebär att:  I Express visas kalenderhändelser från Exchange. Betoningen på visas är för att   Exchangehändelser fortsatt lagras och redigeras i Exchange. Med färgkoden blått för Express och grönt för Exchange ser användaren av Vitec Express skillnad på vad som kommer från Outlook och vad som kommer från Express. Konceptet med färgkodning och även färgerna kommer från Outlook 2013, som det ser ut i Outlook när användaren har flera kalendrar uppe.

Konfiguration för Brandväggar & Router’s

pdf_ikonVilka portar används för Vitec Mäklarsystem samt vilka program behöver brandvägg/router släppa igenom.

Manuell Backup av Mäklarsystemet

pdf_ikonDen här guiden beskriver hur du går tillväga för att spara ner en komplett backup av Vitec Mäklarsystem till ett externt media. I backupen får du med alla objekt, kontakter, bilder och dokument. Vi rekommenderar att du noggrant läser igenom samtliga steg.

Problem att uppdatera Mäklarsystemet

pdf_ikonFelsökningsguide när uppdateringen av Vitec Mäklarsystem inte fungerar som den skall.

Säkerhetskopiering av databasen

pdf_ikonDet krävs att du är en van datoranvändare för att du ska kunna säkerhetskopiera databasen. Det är därför viktigt att du läser igenom hela manualen innan du börjar för att säkerhetsställa att du klarar av att fullfölja kopieringen. Om du känner dig det minsta osäker rekommenderar vi att du tar hjälp av en tekniker eller att du hör av dig till vår kundservice.

Systemkrav för Vitec Mäklarsystem

pdf_ikonSystemkrav för att kunna köra Vitec Mäklarsystem.

Uppdatering av Google kalendersync

Inställningar för Vitec Mäklarsystems nya Google kalender synkronisering pdf_ikon


 

1415480750_internt_web_technology-02-48Vitec XML/Dataexport/Connect

XML Guide

pdf_ikonVitec har två XML produkter. XML-koppling lista och XML-koppling komplett. De erbjuder båda möjligheten att använda data från Vitec:s centrala databas för Vitec Mäklarsystem. Vitec Mäklarsystem AB tar inget ansvar för hur xml-kopplingen används. För att du ska kunna förstå och enklare kunna använda vår xml så har vi i den här guiden sammanfattat det mest väsentliga. Vi beskriver här vad de olika taggarna innehåller för data. All
data kommer från vår kunds Vitec Mäklarsystem och vårt kundregister

XML guide Teknisk manual Objektlista

pdf_ikonXML information för den som utvecklar hemsidor med information från Vitec Mäklarsystem.


Vitec Resurser1415480791_internt_web_technology-01-48


Microsoft .NET Framework Version 2.0

hemsidaMicrosofts sida för nerladdning av .NET

Service Pack 2 för .NET Framework 2.0

Microsoft Core XML Services (MSXML) 6.0 (32bit)

hemsidaMicrosofts sida för nerladdning av filer som behövs för Vitecs lösningar.

MSXML 6.0 Service Pack 1 (MSXML6.1) har förbättrad tillförlitlighet, säkerhet, överensstämmelse med W3C-rekommendationerna för XML 1.0 och XML Schema 1.0 samt kompatibilitet med System.Xml 2.0

Microsoft Core XML Services (MSXML) 6.0 (64bit)

hemsidaMicrosofts sida för nerladdning av filer som behövs för Vitecs lösningar.

MSXML 6.0 Service Pack 1 (MSXML6.1) har förbättrad tillförlitlighet, säkerhet, överensstämmelse med W3C-rekommendationerna för XML 1.0 och XML Schema 1.0 samt kompatibilitet med System.Xml 2.0

Microsoft SQL Express 2008 (32/64bit)

hemsidaMicrosofts sida för nerladdning av filer som behövs för Vitecs lösningar.

Microsoft SQL Server 2008 R2 Express with Service Pack 2 is a free and feature-rich database for developing and deploying SQL Server 2008 R2.

 

Microsoft SQL Express 2012 (32/64bit)

hemsidaMicrosofts hemsida för nerladdning av databasen SQL Express 2012.

Microsoft® SQL Server® 2012 Express is a powerful and reliable free data management system that delivers a rich and reliable data store for lightweight Web Sites and desktop applications.

Microsoft SQL Server Man. Studio Express (32bit)

hemsidaMicrosofts sida för nerladdning av hjälpmedel för att kunna felsöka i Vitec Mäklarsystem. 32 bitars versionen.

Microsoft SQL Server Management Studio Express (SSMSE) is a free, easy-to-use graphical management tool for managing SQL Server 2005 Express Edition and SQL Server 2005 Express Edition with Advanced Services.

Microsoft SQL Server Man. Studio Express (64bit)

hemsidaMicrosofts sida för nerladdning av hjälpmedel för att kunna felsöka i Vitec Mäklarsystem.

Microsoft SQL Server Management Studio Express (SSMSE) is a free, easy-to-use graphical management tool for managing SQL Server 2005 Express Edition and SQL Server 2005 Express Edition with Advanced Services.


Vitec Övriga filer1415480791_internt_web_technology-01-48


Annonsering på Hemnet ny prismodell 2015

pdf_ikonInformation i PDF format om Hemnets nya prismodell 2015

Insidan

hemsidaInSidan är ditt företags personliga sida hos Vitec Mäklarsystem. Som kund får du här tillgång till funktioner, tjänster och information.  Logga in genom att ange ditt användarnamn och lösenord . Ta kontakt med vår Kundservice om du har några frågor, så hjälper vi dig igång!

Lantmäteriverket, avtal med slutkund

pdf_ikonAvtal som krävs för att kunna ställa frågor till LMV/Lantmäteriverket från Vitec Mäklarsystem. Skriv ut och skicka in till Vitec.

Test för Vitec Online-Server

1415465291_adept_installerKörbart program för att testa din uppkoppling mot Vitec Onlines server.

Värderingsdata – Användarhandledning

pdf_ikonHur man använder Värderingsdatas tjänster i Vitec Mäklarsystem. Instruktion från Värderingsdata.