dec 162015
 

Windows 10 släpptes sommaren 2015 och Vitec produktsupport har blivit kontaktade av en del kunder som börjat att uppdatera sin Windows till denna version.

Vitec produktsupport har blivit uppmärksamma på att några kunder har haft problem med att kunna spara PDF filer i Vitec Mäklarsystem. Uppdateringen till Windows 10 tar Windows 10inte med programmet Amyuni. Detta tredjepartsprogram använder Vitec för att skapa PDF filer (för att spara i Mäklarsystem, disk samt vid e-post av dokument). Man kan ibland uppleva det som att det inte går att skicka e-post men beror på PDF skrivaren

Åtgärden är att manuellt registrera om PDF skrivaren vilket är en enkelt åtgärd som man kan göra själv.

  1. Gå in under ”Hjälp/Om klicka på knappen ”Info” nere till vänster. Klicka sedan på PDF Export nere till höger.
  2. Välj först ”Total avinstallation av alla Amyuni PDF skrivare” Välj ”Avinstallera” i dialogen som kommer upp. Får du en säkerhetsvarning väljer du kör. Ett DOS fönster öppnas och avregistreringen börjar. När DOS fönstret försvinner (Svart fönster) är avregistreringen klar.
  3. Gå tillbaka till ”Om” fönstret och klicka igen på PDF Export. (Se punkt 1).
  4. Välj nu istället ”Registrera om PDF skrivaren. Får du upp ett fönster om (Ucer Account Control) så svarar du Ja. En dialog om Mäklarsystem installation dyker upp och påbörjar registreringen av PDF skrivaren. När den försvinner så är registreringen klar.
  5. Om du fortfarande har ”Om” fönstret kvar så kan du klicka på stäng.
  6. Starta om ditt Mäklarsystem. Nu borde PDF gå att skapa igen.

pdp_reg